17-OH progesteron – ženski spolni hormon, koji je uključen u regulaciju normalnog menstrualnog ciklusa.To se proizvodi u nadbubrežne žlijezde, tako da je prva stvar koju je marker za određivanje funkcioniranje ovaj raka.

Dakle, jedan od glavnih pokazatelja da se može uzeti u obzir u imenovanju liječnika analizirati 17-OH progesteron je nenormalan rast kore nadbubrežne žlijezde, koja može biti bilo prirođene ili stečene.Stručnjaci koji rade u području endokrinologije, ginekologije i drugim granama medicine, ovaj simptom se zove adrenalne hiperplazije.To, pak, uzrokuje poremećaj u normalnom pogonu: osobito je dijagnoza “rastinje ovojnice nadbubrežne” može potvrditi povišene razine 17-OH progesteron.

Priprema materijala za analizu je napravljen u obliku vađenja krvi iz vene.U isto vrijeme kako bi se osigurala maksimalna pouzdanost rezultata analize 17-OH progesteron, kao i mnoge druge analize treba uzeti ujutro na prazan želudac, što znači da je od zadnji obrok bi trebao biti najmanje 8 sati.

Istovremeno, treba razumjeti da je količina hormona 17-OH progesteron, kao i druge ženske spolne hormone izravno vezane na fazi menstrualnog ciklusa, a vrlo je ovisna o tome.Konkretno, pristup ovulacije uzrokuje podizanje hormona u usporedbi s konvencionalnim indikacija za određenog pacijenta.Stoga, obično kad postoji sumnja na povredu funkcioniranje nadbubrežne žlijezde, liječnici pratiti razinu 17-OH progesteron za dvije glavne faze ciklusa.

Dakle, da uspostavi svoju razinu u prvoj, folikularne faze, kada je uobičajeno za žene, pružajući analize 17-OH progesteron dodjeljuje 3-5 dana menstrualnog ciklusa.

Prosječna vrijednost 17-OH progesteron u krvi pacijenta na tom periodu je 0,32-2,23 nmol / l.Viša razina hormona vrijednosti mogu ukazati na prisutnost bolesti nadbubrežne žlijezde.

Za kontrolu maksimalna razina 17-OH progesteron obično provodi drugu studiju koja bi trebala pojaviti u lutealnoj fazi ciklusa, kada je povećana količina hormona u tijelu.Obično liječnik propisuje predaju takve analize na dan 22-23 menstrualnog ciklusa.Tijekom tog razdoblja, normalna vrijednost, smatra se da se nalazi unutar granica 6,99-56,63 nmol / L.

Poliklinika LabPlus Zagreb
info-zg@poliklinika-labplus.hr

Medicinsko biokemijski laboratorij
Prijepoljska 19b, 10000 Zagreb
Tel: 01/2993595

Medicina rada
Maksimirska cesta 282, 10000 Zagreb
Tel: 01/2929502

Mikrobiologija
Maksimirska cesta 282, 10000 Zagreb
Tel: 01/7987480

Poliklinika LabPlus Split
info-st@poliklinika-labplus.hr

Medicinsko biokemijski laboratorij
Dubrovačka 1, (ulaz sa Poljičke ceste). 
21000 Split, Tel: 021/789789

BRZI KONTAKT


© Poliklinika LabPlus

KONTAKTIRAJTE NAS